joi, 8 noiembrie 2012

Tort amarui de ciocolata

Pentru iubitorii de ciocolata amaruie as vrea sa va impartasesc o reteta culeasa de la televizor si adaptata pe ici pe colo, respectiv acolo unde nu  am prins exact cantitatile de ingrediente :) 

Ingrediente pentru 8 portii:
  • 170g ciocolata amaruie
  • 120g unt
  • 5 oua
  • 100g zahar
  • 50g cacao
  • 1/2 lingurita sare
  • frisca pentru ornat, dupa gust

Pentru inceput, puneti la topit untul si ciocolata intr-o oala cu fundul gros sau in baie de apa. Cand obtineti o crema omogena opriti focul si lasati-o sa se racoreasca.

Intr-un castron bateti ouale, zaharul si sarea timp de 5 minute, pana cand amestecul devine pufos si capata o culoare galben deschis.



Cand amestecul de ciocolata este caldut, incorporati peste el jumatate din amestecul de oua, iar apoi incorporati amestecul obtinut peste cealalta jumatate de amestec de oua.



Cerneti cacao peste acest amestec si incorporati-o si pe ea. Tapetati cu hartie de copt o tava cu diametrul de  20-23 cm si coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 190 grade (foc mediu) timp de 30-35 minute.


Lasati tortul sa se raceasca si ornati-l cu frisca proaspata. Teoretic, reteta este pentru 8 portii, dar depinde foarte mult si de gusturile fiecaruia, precum si de cat de multa ciocolata puteti manca in cateva inghitituri :)





Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu