joi, 22 noiembrie 2012

Inghetata cu nuca de cocos

Nu stiu de ce nu m-am gandit pana acum sa prepar inghetata, chiar daca pofteam la ea de ceva vreme. Si nu este vorba de orice inghetata, ci una anume, cu fulgi de nuca de cocos, la fel ca inghetata Bounty. Poate va ganditi ca ar fi fost mai simplu sa cumpar o cutie, insa ma rodea un pic curiozitatea rezultatului final; asa ca, am zis sa incerc sa vad ce iese :)

Ingrediente:
  • 250ml lapte
  • 250ml smantana grasa pentru gatit
  • 250ml lapte de nuca de cocos
  • 4 galbenusuri
  • 250g fulgi de nuca de cocos
  • 175g zahar un praf de sare

Turnati laptele, smantana, laptele de nuca de cocos si fulgii de nuca de cocos intr-o oala si puneti-le pe foc, amestecand din cand in cand. Eu am folosit fulgi de nuca de cocos partial colorati pentru ca numai pe acestia ii aveam in casa, iar din acest motiv inghetata a avut o culoare verzui deschis :) Intr-un castron amestecati  cu un mixer galbenusurile cu zaharul si praful de sare, pana cand amestecul devine cremos si se deschide la culoare.


Cand ingredientele din oala dau in clocot, opriti focul si lasati totul sa se racoreasca timp de 10 minute. Apoi, turnati-l treptat peste galbenusuri, amestecand continuu cu un tel. Transferati inapoi in oala si puneti din nou pe foc, amestecand din cand in cand, pana cand consistenta devine cremoasa, lichidul se ingroasa si da in clocot. Luati de pe foc si lasati amestecul sa se raceasca, pana ajunge la temperatura camerei. Apoi, turnati intr-un vas de plastic, pe care il veti pune in congelator la inghetat.


Inghetata va sta la congelator minim 5 ore, sau pana cand este tare. Serviti in boluri mici, cu moderatie :)

Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu