luni, 5 noiembrie 2012

Budinca din lapte cu lamaie

Din punctul meu de vedere budinca este prajitura copilariei, pe care mama o poate prepara rapid si in cantitati mari, iar copilul nu se mai satura sa o manance. Daca ma gandesc bine, va trebui sa impartasesc cu voi si reteta de budinca cu gris a bunicii, care niciodata nu a dat gres :)

Ingrediente:
  • 55g unt
  • 115g zahar
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 1 lamaie
  • 55g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 oua mari
  • 285ml lapte

Aceasta budinca va fi coapta in cuptor, intr-un vas termorezistent. Eu aveam doar vase prea mari pentru aceasta cantitate, asa ca am folosit vase mici pentru budinca, pentru portii individuale.
Pentru inceput, frecati untul cu zaharul si coaja de lamaie, pana cand obtineti o compozitie cremoasa. 


Apoi, separati albusurile de galbenusuri si adaugati-le pe cele din urma, pe rand. Amestecati faina cu praful de copt si incorporati-le si pe ele. La final, turnati laptele si 3 linguri de suc de lamaie. Bateti albusurile spuma. Incorporati albusurile in aluat, amestecand de jos in sus pentru ca amestecul sa nu se lase.


Ungeti cu putin unt un vas termorezistent (sau vase mici pentru budinca) si coaceti-le in cuptorul preincalzit la 200 grade (foc mediu-mare) timp de maxim 45 minute (pentru vasele mici, coaceti 20-30 de minute). Budinca este gata atunci cand se rumeneste deasupra.

 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu