luni, 13 mai 2013

Budinca de paine

Continui astazi cu o noua budinca, de data aceasta una care necesita putine ingrediente, simple, pe care oricine le poate procura cu usurinta daca nu le are deja in casa. Nu este neaaparat o budinca cu care ati face impresie la o masa festiva, insa este delicioasa, rapida si foarte buna pentru o intalnire cu prietenii. Ce este si mai important este faptul ca nu trebuie sa stii cine stie ce sa gatesti, pentru ca te vei descurca cu siguranta cand vine vorba de aceasta reteta. ;)

Ingrediente:
  • 40g unt
  • cateva felii de paine alba sau integrala
  • 5-6 linguri gem de caise
  • 25g coaja de lamaie si/ sau portocala
  • 30g stafide
  • 500ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
Nu am specificat un numar exact de felii de paine pentru ca aceasta cantitate difera in functie de marimea feliilor. Eu am folosit un vas termorezistent transparent de aprox 2 litri (cel pe care il regasesti de obicei in orice bucatarie) si apoximativ 5 felii de paine integrala, facuta la masina de paine; feliile nu trebuie sa fie foarte groase, taiati-le ca pentru un sandwich obisnuit. In cazul in care aveti un vas mic/ mare, folositi mai putine felii si scadeti/ cresteti cantitatea de lapte. 
Pentru inceput ungeti feliile de paine cu putin unt si cu gem de caise. Ungeti vasul cu unt si asezati feliile in 2 straturi, presarand intre ele stafidele. Bateti ouale si amestecati-le cu zaharul, laptele si coaja de lamaie/ portocala; apoi, turnati lichidul peste paine si lasati totul la inmuiat 20-30 de minute, pentru ca painea sa absoarba mare parte din lichid.


Incingeti cuptorul la 180 grade si coaceti budinca timp de aprox. 45 de minute, pana cand se rumeneste (in poza mea s-a rumenit un pic ca mult, insa a ramas destul de moale). Serviti-o calda sau rece, cu sau fara smantana/ frisca deasupra.


Spor la gatit!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu