joi, 30 mai 2013

Tiramisu cu capsuni

Trebuie sa recunosc ca nu am facut niciodata tiramisu clasic si daca stau sa ma intreb de ce... poate pentru ca sunt alte persoane care fac aceasta prajitura, e delicioasa, deci am unde sa o incerc din cand in cand ;) 
Capsunile din gradina se coc in continuare, iar eu am is sa incerc o reteta de tiramisu cu capsuni, racoritoare si care da dependenta din prima clipa :D Este foarte usor de preparat si ar putea fi un desert ideal pentru un weekend alaturi de prieteni.

Ingrediente: 
  • aprox 200g piscoturi
  • 500g capsuni
  • 3 linguri zahar
  • zeama de la o portocala
  • 250ml smantana pentru frisca
  • 250g mascarpone

Spalati, curatati si taiati capsunile in jumatati cu cateva ore inainte de a prepara prajitura. Puneti-le intr-un castron impreuna cu 2 linguri de zahar si zeama de portocala, amestecati usor si lasati-le sa isi lase zeama; amestecati din cand in cand, pentru a va asigura ca zaharul se topeste.

Pentru prepararea cremei, bateti smantana si o lingura de zahar, pana cand incepe sa se intareasca usor (atentie, nu o bateti prea mult pentru ca se poate taia). Incorporati apoi intreaga cantitate de mascarpone, amestecand in continuu.
Scurgeti capsunile si inmuiati piscoturile in zeama lor. Nu lasati piscoturile sa se inmoaie prea mult, pentru ca se vor rupe; ele trebuie sa fie moi in exterior si inca tari in interior. Eu am folosit un vas termorezistent oval, insa ideal ar fi sa folositi unul patrat sau dreptunghiular; ca marime, nu folositi un vas foarte mare, pentru a putea pune 2 straturi de piscoturi. 
Asezati piscoturile pe fundul vasului, presarati 1/3 din capsunile scurse, apoi distribuiti uniform jumatate din crema cu mascarpone.



Asezati restul de piscoturi, inca 1/3 din capsuni si un strat de crema, finalizand cu restul de capsuni, cu rol de ornament ;)


Lasati prajitura in frigider cateva ore inainte de a o consuma, astfel piscoturile se vor inmuia si gusturile se vor combina perfect.









Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu