Acest bulion se prepara in cantitati mari si se depoziteaza in congelator, fiind posibila astfel folosirea ei atunci cand este nevoie, fara a-l prepara de fiecare data cand gatesti.
Bulionul de legume se prepara simplu, rapid si fara prea multa bataie de cap: se pune apa la fiert intr-o oala mare si cand incepe sa fiarba se adauga urmatoarele legume taiate in bucati mari si in cantitati moderate in functie de cantitatea de apa (1/4 legume si 3/4 apa): morcovi, cartofi, ardei, ceapa, telina, pastarnac, dovlecel. Daca nu aveti toate aceste feluri, puteti pune numai ceapa, morcovi, cartofi si pastarnac. Nu se pune sare, nu se pune piper sau alte condimente, pentru ca aceasta supa va fi folosita in loc de apa in mancare. Dupa ce au fiert, legumele se scot cu o paleta si se pastreaza pentru alta mancare/ se mananca fierte sau se arunca... dupa preferinte. Similar se prepara si supele de vita si pui, adaugand sau eliminand diverse ingrediente in functie de mancarea la care vor fi folosite. In cazul in care nu se foloseste intreaga cantitate, restul poate fi depozitat la congelator in vase de plastic.
La inceput mi-am spus... pierd atata timp pentru o zeama? Am fiert apa, am pus 2-3 cubulete Knorr si niste granule galbene la plic, am amestecat si in 5 minute era gata. Este intr-adevar o varianta simpla, daca vrei sa mananci ceva cu gust de supa la plic sau mancare prefabricata (sau semipreparata... tot cam aia e). :)
Pentru moment, spor la gasit o piata si facut cumparaturi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu