sâmbătă, 30 iulie 2011

Supa de rosii cu usturoi

Am descoperit de curand ca rosiile in supa sunt mai bune ca niciodata atunci cand sunt coapte in prealabil la cuptor. Si cum supele nu ar trebui sa lipseasca din masa noastra zilnica, am incercat o noua reteta gasita intamplator si pusa in practica imediat.
Este uimitor faptul ca pasii nu numai ca sunt simpli ci si foarte usor de urmat, deoarece numarul de ingrediente este mic.
Si... inainte de a incepe cu inceputul cred ca ar fi bine sa mentionez si numarul de portii ce rezulta din mancarurile mele; nu de alta, dar tata (care este un pic... mare :)) se tot plange ca ma laud cu mancare in cantitati mici :P Ingredientele de mai jos sunt suficiente pentru patru portii, asa ca puteti inmulti numarul lor in cazul in care vreti sa obtineti mai multa supa.

Ingrediente:
  • 6 rosii maricele
  • 1 bulb de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1 ceapa medie
  • 2 lingurite zahar
  • 2 linguri unt
  • 3 cani supa de pui
  • 1/3 cana smantana pentru gatit
  • sare si piper
Rosiile se taie in jumatati si se aseaza intr-o tava impreuna cu cateii de usturoi nedecojiti. Se ung cu uleiul de masline, se condimenteaza cu sare si piper si se introduc in cuptorul incis. Se coc pana se inmoaie bine, la foc mare.


Ceapa se curata si se taie marunt. Se topeste untul intr-o oala mare si se adauga ceapa si oregano, care se fierb timp de 5-10 minute pana se inmoaie. Cand legumele din cuptor sunt coapte, se decojeste usturoiul si se adauga impreuna cu rosiile peste ceapa.



Se adauga supa de pui si se fierb 20-30 de minute. Pentru cei care nu stiu, supa de pui poate fi gasita sub denumirea de bulion de pui intr-unul dintre postarile mai vechi; in cazul in care nu aveti timp sau chef sa preparati, puteti pune apa si un cubulet Knorr de pui, insa nu va avea acelasi gust.
La final, se paseaza bine intregul amestec cu un blender si se adauga smantana. Smantana pentru gatit se gaseste la raionul de lapte condensat si este mult mai grasa; cu siguranta puteti folosi samantana obisnuita, insa in contact cu supa fierbinte se va branzi (+ ca si gustul difera). Supa se serveste fierbinte, cu paine prajita unsa cu putin usturoi :)



Pofta buna! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu