sâmbătă, 17 septembrie 2011

Omleta cu pui si avocado

Omleta este unul din preparatele ideale pentru micul dejun, este rapid de preparat si foarte gustoasa. Am gasit pe undeva (ma tot chinui sa-mi aduc aminte unde) o reteta mai putin obisnuita de omleta, respectiv un mic tortulet cu umplutura delicioasa, in care foile erau omlete iar crema un amestec de pui, avocado si alte minunatii. :)

Ingrediente pentru 6 portii:
  • 6-8 oua
  • 2 piepti de pui
  • 200ml smantana grasa, pentru gatit
  • o legatura de marar
  • 1 cutie branzica proaspata
  • 1 avocado
  • 2-3 linguri maioneza nu foarte grasa
  • 1 ceapa
  • sare si piper
Cantitatile pot parea relative, asta si pentru ca depinde si de gusturile voastre cum vreti sa distribuiti umplutura intre foile de omleta. Pentru inceput, bateti bine ouale intr-un castron impreuna cu smantana, adaugati sare dupa gust si incepeti sa prajiti omletele. Ideal a fi sa aveti o tigaie pentru clatite sau o tigaie intinsa, antiaderenta, pentru a nu folosi decat putin ulei (nu trebuie sa avem un tortulet prea gras :) ). De asemenea, nu turnati foarte mult ou dintr-o data pentru ca omletele trebuie sa fie subtiri, asemenea unor clatite.


 

Spalati pieptul de pui, taiati-l in felii subtirele si prajiti-le intr-o tigaie unsa cu putin ulei sau unt (eu am avut o tigaie grill, oarte utila in astfel de situatii).

 

Cand pieptul de pui este facut, taiati-l in bucati mici si amestecati-l intr-un castron cu avocado-ul taiat in bucati la fel de mici. Tocati ceapa si mararul marunt si adaugat-le peste pui si avocado, impreuna cu maioneza si branzica de casa.


Amestecati bine toate ingredientele (cu sare si piper dupa gust daca doriti) si obtineti umplutura pentru omleta. Trebuie sa fiti atenti, pentru ca la final se obtine un tort-musuroi, care va fi taiat in bucati. Asa ca, peste prima omleta puneti umplutura, plasati a doua omleta deasupra si continuati asa pana cand se termina si omletele si umplutura. Eu le-am asamblat in mijlocul unei forme de tort, pentru a nu mi se imprastia compozitia; insa se poate foarte bine si fara.


Dupa cum spuneam, rezultatul este un tort-musuroi, pe care va trebui ulterior sa il taiati in felii. :D



Probabil pare complicat penru micul dejun, dar merita un efort timp de 30 de minute in plus ;) 


 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu