marți, 6 septembrie 2011

Porumb in sos indian de ceapa

Stiu, nu este cea mai buna perioada sa pun o reteta cu porumb, avand in vedere ca in aceste vremuri se gaseste doar porumb cu boabe tari, numai bun de dat la gaini. Insa, am zis totusi sa nu evit postarea acestei retete pentru ca exista si variante alternative de a prepara aceasta mancare. Cum este un preparat in care se pune si zahar, iar porumbul congelat este numai bun de folosit, puteti inlocui porumbul proaspat cu cel congelat si rezultatul final va fi o salata indiana cu porumb numai buna. Ingredientele in schimb vor ramane la fel.

Ingrediente pentru 4-6 persoane: 
  • 4 stiuleti de porumb sau porumb decongelat
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • o bucata de ghimbir de 5 cm lungime (si aprox 2-3 latime)
  • 1 lingurita turmeric (praf)
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1 lingurita de chilli
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 200ml iaurt
Pentru inceput pregatiti porumbul: taiati stiuletii, incingeti cateva linguri de ulei intr-o tigaie mare, antiaderenta (sau wok) si prajiti bucatile pe toate partile pana capata o culoare aurie. In cazul in care folositi boabe de porumb congelate, aveti grija sa nu le ardeti prea tare. 





In timp ce porumbul se coace, pregatiti restul de condimente: ghimbirul, usturoiul si ceapa se rad pe ochiurile mici ale razatoarei se amesteca intr-o farfurie impreuna cu zaharul si restul de condimente (chilli, chimen si turmeric).

  

Cand porumbul este copt, se scoate pe o farfurie tapetata cu servete de hartie care vor absoarbe uleiul in exces. Se scurge uleiul din tigaie astfel incat sa ramana aproximativ 2 linguri. In acest ulei se prajeste amestecul de condimente timp de maxim 10 minute; se lasa la racit si apoi se adauga iaurtul, transformand totul intr-o crema de culoare galbuie.
 

Preparatul este acum gata. Sosul se toarna peste bucatile de porumb si se consuma pe loc sau a doua zi, caldut sau rece, dupa preferinte. :)


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu