miercuri, 13 iulie 2011

Bucatini cu ciuperci

Uneori mi se face pofta de paste... si imi aduc aminte de aparatul de facut paste al lui Jamie Oliver si de pastele umplute cu dovleac pe care le-am mancat fara suflare in restaurantul lui din Cambridge... ce vremuri...
Dar, sa trecem la lucruri mai serioase. Aceasta reteta de paste se realizeaza cu multe ciuperci proaspete si putine alte ingrediente.

Ingrediente:
  • 250g bucatini (sau spaghete)
  • 500g ciuperci proaspete (eu am folosit Champignon)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura suc de lamaie
  • patrunjel
  • sare si piper dupa gust
  • parmezan daca doriti
Spalati si taiati marunt ciupercile si apoi usturoiul. Incingeti uleiul intr-o tigaie mare si caliti usturoiul cateva minute, fara a-l lasa sa se rumeneasca.


Apoi adaugati ciupercile, puneti putina sare si piper si lasati-le sa fiarba la foc mic. Chiar daca vi se pare ca tigaia este pre mica pentru ciuperci, acestea se vor reduce foarte mult, pe masura ce incep sa fiarba. De asemenea, ele isi vor lasa zeama, asa ca nu puneti apa deloc. Intr-o oala mare puneti apa la fiert si cand aceasta incepe sa clocoteasca adaugati pastele; lasati-le la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj.


Taiati patrunjelul marunt si adaugati-l peste ciuperci atunci cand acestea sunt fierte, impreuna cu zeama de lamaie; fierbeti inca 5 minute si mai adaugati sare si piper in cazul in care considerati ca este nevoie.



Scurgeti pastele cand sunt complet fierte si adaugati amestecul de ciuperci si patrunjel. Puteti sa mai adaugati si putin ulei de masline, dupa preferinte. Pastele pot fi servite fie simple, fie cu parmezan presarat deasupa si vor fi delicioase de tot :)



Pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu