joi, 14 iulie 2011

Porc cu lapte de nuca de cocos si lemongrass

Mancarea condimentata, fie ca este indiana sau chinezeasca, este usor de preparat, are un gust aparte si nu place oricui. Insa prefer sa postez din cand in cand si astfel de retete pentru cei care stiu si vor sa prepare ceva iesit din comun. In orimul rand, vreau sa mentionez de la inceput ca acest preparat se poate consuma cu orez fiert, simplu, la care nu se adauga nimic altceva decat mancarea in sine. Si, in al doilea rand, prepararea acestei retete se realizeaza in doua etape principale: marinarea carnii de porc si prepararea ei efectiva. Asadar...

Ingrediente de baza:
  • 600g muschi de porc fara grasime
  • 250ml lapte de nuca de cocos (il gasiti la Mega Image)
  • 1 lingurita de lemongrass (... tot la Mega Image)
  • 1-2 ardei iuti verzi
  • 2 linguri de coriandru tocat
Ingrediente pentru marinata:
  • 50g iaurt
  • 2 cepe medii
  • 1/2 lingurita piper cayenne
  • 1 si 1/2 lingurite coriandru macinat
  • 1/2 lingurita garam masala
  • 2 lingurite usturoi zdrobit
  • 2 lingurite ghimbir ras
  • 1/2 lingurita turmeric
Prepararea trebuie sa inceapa cu 4-5 ore inainte sa vi se faca foame :) pentru ca va trebui sa puneti la marinat carnea de porc. Pentru a fi mai usor, puteti alege intotdeauna varianta de a lasa carnea la marinat in frigider, peste noapte.
Amestecati intr-un bol mare ceapa tocata marunt, iaurtul si restul de ingrediente pentru marinata. Taiati carnea in cubulete maricele si amestecati-o bine cu amestecul respectiv. Lasati intregul amestec cateva ore, pentru ca aroma sa patrunda in carne.


Puneti totul intr-un vas termorezistent si introduceti-l in cuptorul preincalzit.


Dupa aproximativ 30 de minute, cand carnea incepe sa se rumeneasca la foc mediu-mare, aceasta trebuie scoasa si pusa intr-un vas care va continua sa fiarba pe aragaz. Peste carne adaugati laptele de nuca de cocos, lemongrass-ul si sare dupa gust. Fierbeti la foc mic inca 15 minute.


La final, adaugati coriandrul tocat si ardeii iuti tocati marunt (puteti pune mai multi sau mai putini in functie de cat de iute vreti sa fie mancarea; eu le-am scos si samburii, ca sa fiu sigura ca sunt in siguranta :P).



Serviti fierbinte, cu sau fara orez. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu