sâmbătă, 23 iulie 2011

Clatite umplute cu pui, porumb si ardei

Recent am descoperit ca pot exista numeroase retete de clatite, adaptate la preparatul pentru care le folosesti. Se pare ca francezii s-au gandit la multe de-a lungul timpului si daca tot le-au preparat pe ele, s-au gandit apoi si la numeroase variante de umpluturi, fie ele dulci sau sarate. :) Asa ca, am deschis cartea si am ales primul tip de clatite umplute pe care l-am gasit: cu pui, ardei, ghimbir, porumb, branza si tot asa...

Ingrediente pentru aluat:
  • 2 oua
  • 1/3 cana apa
  • 1 cana lapte
  • 1 cana faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 linguri unt topit
Ingrediente pentru umplutura:
  • o bucata de ghimbir de 2x2 cm
  • 2 piepti de pui dezosati
  • 2 pumni de porumb inghetat sau din conserva
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ardei rosu de marime medie
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 3/4 cana branza ricotta sau mascarpone
  • 1 cana parmezan
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lingurite salvie uscata sau proaspata
Pentru inceput, pregatiti clatitele. Intr-un bol, puneti toate ingredientele pentru aluat si amestecati bine cu un mixer. 



Prajiti-le intr-o tigaie antiaderenta, unsa cu putin unt.


Din aceasta cantitate de aluat ar trebui sa puteti pregati in jur de 8 clatite, pentru ca de atatea veti avea nevoie pentru cele de mai jos. In timp ce sau dupa ce s-au prajit toate clatitele puneti apa intr-o tigaie mare, lasati-o sa clocoteasca si adaugati ceapa taiata in sferturi si bucata de ghimbir. Apa nu trebuie sa le acopere complet, ci suficient cat acestea sa poata fierbe, amestecand din cand in cand. Cand s-au inmuiat, scoateti-le pe o farfurie si in aceeasi apa adaugati pieptii de pui taiati in bucati mari; fierbeti-i si pe acestia timp de 10-15 minute, pana cand capata o culoare alburie atat in exterior cat si in interior.



Taiati ardeii si caliti-i in uleiul de masline impreuna cu porumbul timp de aproximativ 5-10 minute. Intr-un bol, bateti oul, adaugati ricotta (sau mascarpone), usturoiul ras, salvia, sare si piper dupa gust.


Taiati marunt ceapa, ghimbirul si puiul fiert. Intr-un bol mare amestecati-le impreuna cu ardeiul, porumbul si sosul proaspat preparat. Rezultatul va fi o compozitie cremoasa cu o multime de ingrediente. :)



Ungeti o tava cu putin unt, umpleti clatitele cu aceasta compozitie, presarati putin unt deasupra si bagati-le la cuptor 10-15 minute. Spuneam la inceput ca vor fi 8 clatite; eu nu am avut o tava foarte mare, asa ca am pregatit initial doar jumatate din cantitate.

       

Se servesc fierbinti, cu parmezan presarat deasupra daca doriti. Clatitele cu unt si umplutura cremoasa vor fi atat de gustoase, incat va asigur ca una nu va fi de ajuns ;)

     

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu