marți, 12 iulie 2011

Supa de macrou afumat si cartofi noi

Daca va este pofta de o supa delicioasa, cremoasa, usor de facut si consistenta, aceasta este reteta ideala. Si pentru a intelege mai bine despre ce este vorba, eu am preparat-o si mancat-o pe loc, cu toate ca de obicei nu pot manca dupa ce gatesc. Intr-adevar, o portie mare este mai mare decat vi-ati putea inchipui, pentru ca este in acelasi timp foarte consistenta. Asa ca, mare grija cat de mult va umpleti castronelul :P

Ingrediente:
  • aprox. 300g macrou afumat
  • 1/2 ceapa
  • 25g unt
  • 200g cartofi noi
  • 400ml supa de pui
  • 100ml de lapte
  • 200ml smantana (eu am folosit smantana pentru gatit, pe care o gasiti in cutii de carton, pe rafturile cu lapte condensat sau pasteurizat; avantajul ei este acela ca nu se branzeste atunci cand este fiarta ;))
  • 100g bacon
Incepeti cu pestele, caruia trebuie sa ii dati jos coaja si sa il curatati de oase (nu aruncati pielea!). Este ideal sa folositi macrou, pentru ca nu prea are oase, astfel incat va trebui sa eliminati coloana vertebrala si cam atat. Curatati ceapa, taiati-o marunt si caliti-o in unt. Intre timp, curatati si taiati cartofii in felii subtiri si adaugati-i peste ceapa dupa ce aceasta s-a inmuiat.


Lasati cartofii sa se inmoaie timp de 5 minute, adaugati supa de pui si pielea de peste; aceasta se va scoate ulterior, insa e bine sa fie fiarta impreuna cu ingredientele, deoarece isi va lasa acolo toata aroma. Cat despre supa de pui, gasiti reteta intr-un post mai vechi (bulion de pui) si in cazul in care nu aveti timp sa o preparati, puteti adauga aceeasi cantitate de apa si un cubulet Knorr de pui, insa nu este la fel de gustos si sanatos.


Cartofii trebuie sa fiarba pana devin moi. Opriti focul, scoateti pielea de peste si pasati totul cu un blender. In timp ce cartofii se fierb, puneti la fiert intr-o oala, laptele si smantana. Cand incep sa clocoteasca, adaugati pestele taiat in bucati si fierbeti cateva minute. Adaugati amestecul de smantana, lapte si peste peste legumele deja pasate si amestecati bine.


Taiati baconul si rumeniti-l intr-o tigaie, fara grasime suplimentara; acesta isi va lasa grasimea proprie :)



Adaugati si baconul peste amestec si... astfel supa este gata :)



Umpleti bolul dupa pofta inimii, adaugati putina ceapa verde daca doriti si consumati fierbinte.



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu