joi, 14 iulie 2011

Garam masala

Folosesc destul de des un ingredient pe care, din pacate, nu am reusit sa il gasesc la noi in tara. Poate ca exista pe undeva, insa din dorinta de a manca cu orice pret mancare indiana am inceput sa ma documentez, am gasit o reteta si am preparat-o. Ce reteta? Pai, este vorba de reteta condimentului garam masala. :)

Nu pot spune ca este reteta ideala, insa este una dintre retetele mai complete pe care le-am gasit pe internet.

Ingrediente:
  • 6 bucati cardamom verde (il gasiti la plafar)
  • 12 boabe piper negru
  • 3 frunze de dafin
  • 1 lingurita cuisoare
  • 1 lingurita nucsoara macinata
  • 1/2 sau 1/4 stick de scortisoara
Ingredientele pot fi adaptate in functie de gusturi, pot fi dublate daca vreti sa obtineti o cantitate mai mare de condiment final, iar in prepararea garam masala, care este de fapt un amestec de condimente, este foarte important sa urmati un procedeu specific de preparare. Astfel, intr-o tigaie antiaderenta se pun condimentele de mai sus astfel: boabele negre din interiorul pastailor de cardamom, piperul boabe, frunzele de dafin rupte in bucatele, cuisoarele intregi, nucsoara si bucata de scortisoara rupta in bucati. Puneti tigaia pe foc si prajiti timp de cateva minute aceste ingrediente, fara a adauga nimic altceva; ele se vor praji fara sa se arda, lasand in urma lor o puternica aroma. Dupa 5-10 minute, puneti toate ingredientele intr-un robot de bucatarie sau intr-o rasnita de cafea si macinati bine, pana obtineti un praf. Acesta este garam masala :)

Sper ca reteta sa fie de ajutor atunci cand va hotarati sa mancati ceva indian.

Mirosuri cat mai multe!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu