miercuri, 3 octombrie 2012

Budinci Yorkshire cu cartofi

Uneori mi se face pofta de gatit, insa nu am nici un fel de inspiratie. Parca as pune in cuptor niste friptura, dar parca nu as petrece prea mult timp in bucatarie; parca as face niste piure ca si garnitura, dar parca este prea banal. Eram intr-o astfel de dilema in momentul in care am gasit aceasta reteta, care a transformat un pranz obisnuit intr-un pranz mai delicios decat ma asteptam. Budincile Yorkshire au insotit niste aripioare la cuptor si o salata, iar rezultatul il puteti vedea mai jos.

Ingrediente: 
  • 275g cartofi fainosi
  • putin lapte si unt pentru piure
  • 1 lingurita de patrunjel tocat
  • o lingurita de tarhon
  • 75g faina
  • 1 ou
  • 120ml lapte
  • ulei de floarea soarelui
  • sare si piper
Veti avea nevoie si de:
  • 4-5 vase mici, in care veti coace budincile. Puteti folosi si 2-3 vase mai mari, insa nu stiu daca rezultatul va fi acelasi in cazul in care folositi un singur vas
Fierbeti cartofii si sfaramati-i, adaugati putin lapte si unt pana obtineti un piure cremos. Adaugati patrunjelul tocat marunt, tarhonul si sare dupa gust.


Amestecati oul, laptele, faina si putina sare intr-un castron, pana obtineti un aluat omogen. Puneti putin ulei pe fundul fiecarui vas (cam jumatate de lingurita), astfel incat sa acopere fundul vasului. Incingeti vasele in cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de 3-5 minute. Apoi, cat inca sunt fierbinti, turnati putin aluat (1-2 linguri) peste ulei.


Peste aluat, adaugati cate o lingura de piure si nivelati-o bine, iar peste piure turnati din nou 1-2 linguri de aluat. Coaceti budincile la 200 grade timp de 15-20 minute, pana cand se rumenesc.


Budincile se vor desprinde usor de vase si le puteti servi impreuna cu alte preparate, ca si garnitura. Si, ca sa va fac putin pofta de gatit, gasiti mai jos o sugestie :)

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu