vineri, 19 octombrie 2012

Mere cu nuca si miere la cuptor

Nu stiu daca acest desert exista in vreo carte de bucate, insa cu siguranta varianta pe care o voi prezenta mai jos este o inventie proprie, nascuta din pofta de a manca o combinatie delicioasa de mere cu nuca. Asadar, va recomand sa incercati acest desert de sezon, care va poate scuti de mult timp petrecut in bucatarie, printre tavi si forme de prajituri. ;)
Nu voi mentiona cantitati anume, pentru ca depinde foarte mult de cat de multe vreti sa preparati.

Ingrediente:
  • mere rosii (eu am avut 11 bucati)
  • nuca rasa (cateva linguri)
  • miere (cateva linguri)
  • scortisoara
Spalati merele si scoateti-le cotorul; cel mai usor ar fi sa le scoateti cotorul cu ajutorul unei ustensile speciale, insa puteti face acest lucru si cu un cutit bine ascutit. Scobiti mai mult in una din parti, pentru a le umple mai usor, si pastrati bucatile de mere care nu au cotor, pentru ca le puteti folosi ca si capacel pentru gaura din partea de jos a marului (vezi foto). Intr-un castronel, amestecati nucile macinate, mierea si putina scortisoara, pana obtineti un amestec tare, dar legat.



Umpleti merele cu amestecul de nuca si miere, puneti-le intr-un vas termorezistent si coaceti-le in cuptorul; preincalzit la 180 grade (foc mediu) timp de aproximativ 40-45 minute (sau pana cand le puteti intepa cu usurinta cu o furculita).


Merele sunt delicioase calde, proaspat scoase din cuptor, insa le puteti servi si reci, cu frisca sau smantana proaspata.









Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu