sâmbătă, 20 octombrie 2012

Prajitura cu nuca

Aceasta prajitura poate fi servita si ca tort, chiar daca nu are crema si lumanari aprinse :) Am mancat ceva asemanator in Grecia iar de curand am regasit aceasta reteta si in cartea lui Gordon Ramsay, asa ca m-am hotarat sa o incerc si eu, intr-o versiune putin modificata :)

Ingrediente:
  • 5 oua
  • 2 linguri coniac
  • 1 portocala
  • 90g zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita cuisoare macinate
  • 50g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 175g nuca macinata
Ingrediente pentru sirop:
  • 125g zahar
  • 150ml apa
  • 3 cuisoare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lamaie
Separati albusurile de galbenusuri iar intr-un bol amestecati cu un mixer galbenusurile, coaja si zeama de la portocala si coniacul. 

Separat, amestecati 150g de nuca macinata, zaharul, scortisoara, cuisoarele, faina si praful de copt. Bateti albusurile spuma.


Incorporati amestecul uscat peste amestecul cu galbenusuri, iar apoi incorporati albusurile, amestecand de jos in sus pentru a nu se lasa. Ungeti cu unt o tava rotunda cu diametrul de 20-25 cm sau tapetati cu hartie de copt o tava de tort si turnati aluatul in ea.


Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 180 grade (foc mediu) timp de 25 minute, pana cand se rumeneste.  Intre timp, preparati si siropul: fierbeti intr-o oala ingredientele pentru sirop 10 minute. Cand prajitura este gata, presarati restul de nuca deasupra si turnati siropul cu o lingura astfel incat sa o insiropati omogen.

 

Serviti prajitura calda sau rece, va garantez ca este delicioasa :)

 








Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu