marți, 30 octombrie 2012

Strudel cu mere

V-ati obisnuit deja cu prajiturile mele cu mere, fie ele in aluat, in foietaj sau ca topping pentru tarta. Astazi m-am gandit sa vin cu o propunere noua, un strudel cu mere foarte usor de preparat, pentru care nu v-ar trebui o reteta anume, ci doar cateva indicatii de baza ca sa iasa totul perfect. :)

Ingrediente pentru 3 strudele (aprox. 8 portii):
  • un pachet de foi pentru placinta (400g)
  • 165g unt
  • 1kg mere
  • 115g pesmet
  • 150g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 75g stafide
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • zahar pudra pentru p[udrat
Curatati si taiati merele in felii nu foarte subtiri. Intr-un castron amestecati pesmetul, zaharul, 50g unt topit, stafidele, coaja de lamaie si scortisoara si amestecati-l cu merele pana cand acestea sunt acoperite complet de acest amestec.


Topiti restul de unt, desfaceti foile de placinta si ungeti-le pe rand cu ajutorul unei pensule (pentru un strudel ar trebui sa folositi 4-5 foi de placinta). Asezati 1/3 din cantitatea de mere pe latimea foilor si impaturiti-le cu acestea. Asigurati-va ca ati uns foile pe toate partile si puneti strudelele intr-o tava mare de cuptor.


Coaceti strudelele la 180 grade (foc mediu) timp de aproximativ 30 de minute sau pana cand se rumenesc. Pudrati cu zahar pudra si serviti-le calde sau reci, in functie de cat de mare va este pofta :)


Spor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu