marți, 9 octombrie 2012

Supa crema de sfecla rosie

Nu am mai postat de mult o reteta de supa :) iar ca sa vin cu o reteta noua as vrea sa va propun o varianta de supa de sfecla rosie foarte aromata si consistenta. Este vorba de o supa crema, asa ca veti avea nevoie de un blender si de niste bulion de legume pentru a o face mai aromata. Restul pasilor ii puteti gasi mai jos...

Ingrediente:
  • 1 ceapa mare
  • 450g sfecla rosie
  • 2 tije de telina
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 120g ciuperci proaspete
  • 1 mar mare
  • 25g unt
  • 30ml ulei de floarea soarelui
  • 2 litri apa au bulion de legume
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • sare, piper, zeama de lamaie dupa gust
  • 150ml smantana pentru servit
Prepararea este foarte simpla, chiar daca numarul ingredientelor este foarte mare. Pentru inceput tocati legumele (ceapa, sfecla, ciupercile, telina, ardeiul) si marul in bucati nu foarte mici si puneti-le intr-o oala impreuna cu untul, uleiul si 45ml de apa/ bulion. Acoperiti oala si lasati sa fiarba la foc mic timp de 15 minute, amestecand din cand in cand. Adaugati chimenul, lasati-l sa fiarba impreuna cu legumele timp de 2-3 minute si apoi adaugati restul de apa/ bulion. Aaugati si cimbrul, dafinul, sare, piper si zeama de lamaie dupa gust.



Lasati totul sa fiarba pana cand legumele sunt fierte, apoi pasati-le cu un blender si dati supa intr-un clocot. In cazul in care considerati ca mai este nevoie, adaugati sare, piper si zeama de lamaie.










Supa se serveste calda, cu smantana :) Spor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu