duminică, 14 octombrie 2012

Un fel de gogosi

Eu am invatat de la mama sa fac gogosi, iar din dorinta de a incerca si alte variatiuni ale acestui preparat am inceput sa caut diverse retete. Nu stiu daca ati facut vreodata eclere... aluatul gogoselelor este usor de preparat si se coace in cuptor, insa nu m-am gandit niciodata ca, prajit fiind, ar da nastere unor gogosele delicioase, ce-i adevarat putin diferite de gogosile pe care le stim cu totii. :)

Ingrediente:
  • 150ml apa
  • 75ml ulei
  • 150g faina
  • 3-4 oua
  • zahar pudra pentru pudrat si ulei pentru prajit
  • sare

Puneti la fiert apa, uleiul si putina sare. Cand incep sa clocoteasca, luati oala de pe foc si turnati toata faina o data amestecand pana obtineti un aluat tare. Lasati sa se raceasca 10-15 minute. Apoi, incorporati pe rand ouale.


Incingeti ulei intr-o tigaie mare si prajiti gogoselele (va puteti unge pe maini cu ulei si le puteti da forma si marimea dorita).


Cand s-au rumenit pe ambele parti, scurgeti-le de ulei si tavaliti-le prin zahar pudra. Le puteti consuma calde sau reci, dupa pofta inimii :)

Spor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu