sâmbătă, 13 octombrie 2012

Pui cu rosii la cuptor

Un pranz de weekend cu prietenii poate fi unul sofisticat sau unul foarte simplu, in cazul in care va grabiti si nu vreti sa petreceti prea mult timp in bucatarie. In acelasi timp, poate fi foarte gustos si sanatos, daca urmam sfaturile lui Jamie :)

Ingrediente:
  • 4 pulpe intregi de pui
  • rosii (obisnuite, prunisoara, cherry sau galbene, in functie de cum aveti si in cantitatea dorita)
  • o capatana de usturoi
  • 1 ardei iute
  • ulei de masline
  • sare, piper si busuioc
Puneti puiul intr-o tava mare sau intr-o tigaie care poate fi pusa in cuptor. Taiati rosiile in jumatati si puneti-le in tava; curatati si taiati usturoiul si ardeiul si presarati-le si pe ele deasupra. Stropiti cu ulei de masline, presarati busuioc, sare si piper proaspat macinat. Puneti tava in cuptorul preincalzit la 180 grade si coaceti puiul pana cand este patruns. Puteti intoarce rosiile si puiul cand s-au rumenit, pentru a se coace bine pe ambele parti.



Puiul poate fi servit cu piure, cartofi la cuptor sau cartofi prajiti, rosiile vor da o aroma dulce-acrisoara pe care o veti tine minte cu siguranta :)










Pofta buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu