luni, 15 octombrie 2012

Salata de cartofi si morcovi

Aceasta salata este ideala ca aperitiv, printre alte bunatati, atunci cand vreti sa ii faceti o surpriza sotului sau aveti de pregatit un pranz pentru prieteni. :)

Ingrediente:
  • 750g cartofi
  • 75ml lapte batut
  • 2 linguri maioneza
  • 1 lingura de mustar
  • 1 lingura de mustar boabe
  • 1 lingura otet alb
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingura seminte mac
  • 2 morcovi medii

Curatati cartofii, taiati-i in bucatele (mici cam cat o imbucatura) si fierbeti-i timp de 15-20 de minute sau pana cand sunt complet patrunsi. Aveti grija sa nu ii fierbeti prea mult, altfel se vor sfarama. Intre timp, radeti morcovii si preparati sosul: intr-un castronel amestecati restul de ingrediente pana obtineti un sos omogen. Apoi, intr-un castron mare puneti cartofii scursi, morcovii si sosul; amestecati-i usor cu o lingura si pastrati  la rece salata astfel obtinuta.











Intregul procedeu nu ar trebui sa dureze mai mult de 30-40 de minute, iar astfel veti avea timp sa va ocupati si de alte preparate. ;) Spor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu