luni, 29 octombrie 2012

Pui cu lamaie la cuptor

Sunt sigura ca multi dintre voi ati peparat pui la cuptor, pentru ca este un preparat usor, gustos si practic. Ce as vrea eu sa impartasesc cu voi astazi este un pui la cuptor un pic altfel, cu un gust deosebit datorita unui ingredient simplu: lamaia. :)

Ingrediente:
  • un pui maricel (aprox. 1.5-2 kg)
  • 2 lamai
  • 50g unt
  • o capatana usturoi
  • piper

Spalati bine puiul si puneti-l intr-un vas pentru cuptor. Taiati lamaile in felii ci umpleti puiul cu ele. Topiti untul, ungeti puiul cu el si presarati piper dupa preferinte. Incingeti cuptorul la 220 (temp. ridicata) grade si frigeti puiul timp de 20 minute.


Intre timp, desfaceti cateii de usturoi (fara sa ii decojiti). Scoateti puiul din cuptor si micsorati temperatura la 190 grade (temp. medie). Cu o pensula ungeti puiul cu lichidul din vas si puneti cateii de usturoi alaturi de acesta. Eu as recomanda sa intepati puiul din loc in loc, pentru a lasa lichidul sa se scurga si pentru a evita stropirea cuptorului.









Lasati puiul in cuptor inca 70-80 minute sau pana cand este patruns. Timpul de coacere depinde foarte mult de marimea puiului, precum si de tipul de cuptor, insa cu siguranta ar trebui sa il tineti in cuptor inca minim 60 de minute.




Puiul poate fi servit pe loc sau a doua zi, cu garnitura proprie de lamaie sau cu legume/ cartofi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu