vineri, 26 octombrie 2012

Paste iuti cu usturoi

Pastele simple, cu ulei de masline si parmezan pot reprezenta o masa delicioasa atunci cand nu aveti prea multe ingrediente la indemana. Citind de-a lungul timpului despre bucataria italiana, am vazut ca si ei apeleaza la astfel de solutii si de multe ori pastele reprezinta unul din preparatele de zi cu zi. :)
Astazi as vrea sa impartasesc cu voi o reteta foarte usor de preparat, ideala pentru momentele in care va grabiti sau, de ce nu, cand nu aveti foarte multe ingrediente la indemana. 

Ingrediente pentru 2 portii:
  • 200-250g spaghete
  • 6 catei de usturoi
  • 1 ardei rosu iute, mic
  • 50g parmezan sau branza pentru paste, rasa
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare si chilli fulgi
Curatati usturoiul si tocati adeiul in bucati mici. Eu am folosit un ardei mic rosu si foarte iute, gata uscat. Insa, puteti folosi si ardei proaspeti sau ii puteti inlocui cu fulgi de chilli. Usturoiul si ardeiul se pun intr-un vas inalt si impreuna cu 250ml apa se paseaza bine cu un blender.



Puneti la fiert o oala mare cu apa iar cand incepe sa dea in clocot turnati amestecul cu usturoi si ardei. Puneti o lingurita cu sare si fierbeti pastele conform indicatiilor de pe ambalaj.


O data fierte, scurgeti pastele, adaugati uleiul de masline si branza si amestecati cu grija. Serviti pastele fierbinti, cu fulgi de chilli presarati deasupra.








Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu