duminică, 28 octombrie 2012

Supa crema de legume

Am preparat supa crema de mai multe ori pana acum si daca nu ma insel chiar supa crema de legume. Retele pot varia in functie de tipul de legume folosite, insa tehnica de preparare este oarecum similara, fapt care face acest fel de supa unul foarte rapid si usor de preparat. 
In general, pentru supe se foloseste si bulion de pui/ vita/ legume (in functie de supa), pe care eu mi-l prepar din timp si il pastrez in congelator, astfel incat sa am in permanenta o rezerva suficienta. Reteta pentru bulion poate fi gasita intr-unul din posturile mele, insa daca va grabiti si nu aveti timp/ chef sa il preparati puteti folosi aceeasi cantitate de apa fierbinte, la care adaugati unul sau mai multe cuburi de concentrat de legume, pui sau vita. Nu va fi la fel de gustos, insa poate fi o alternativa.

Ingrediente:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 cartofi de marime medie
  • 2 morcovi de marime medie
  • 1 telina de marime medie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa medie
  • 100g broccoli
  • 1,2 litri bulion de legume
  • 225ml lapte
  • piper si sare
Pentru inceput, curatati legumele si taiati-le in bucatele; ceapa o puteti taia in jumatati si apoi in rondele. Incingeti uleiul de masline intr-o oala mare si adaugati legumele. Amestecati des timp de 3-5 minute si adaugati bulionul. Fierbeti20-30 de minute sau pana cand legumele sunt complet fierte.


Pasati totul cu un blender, pana cand obtineti o pasta omogena. Adaugati laptele, sare si piper dupa gust si dati din nou intr-un clocot. In cazul in care vreti ca supa sa fie mai lichida, tot acum puteti sa adaugati bulion in plus. Serviti supa fierbinte, cu morcov ras sau cu crutoane cu unt.


 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu