luni, 8 octombrie 2012

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajiturile simple, cu putina glazura sau insiropate sunt de multe ori si cele mai simplu de preparat. Sunt sigura ca uneori ati prefera ceva altfel la micul dejun, iar o astfel de prajitura poate fi dulcele ideal cu care sa va treziti :) ... pentru ca este usor de preparat si delicioasa in acelasi timp.

Ingrediente pentru prajitura:
  • 250g unt
  • 200g ciocolata alba
  • 450g zahar brun
  • 375ml apa
  • 400g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 oua
Ingrediente pentru glazura:
  • 125g unt
  • 200g zahar brun
  • 80ml lapte
  • 240g zahar pudra
Pentru prepararea aluatului puneti untul, ciocolata taiata in bucati, zaharul si apa intr-o oala si incalziti-o pana cand se dizolva toate ingredientele. Turnati sosul obtinut intr-un castron mare si lasati-l sa se raceasca putin.



 Amestecati separat faina si praful de copt si incorporati-le in sos. La final, incorporati esenta de vanilie si ouale. Ungeti cu unt o forma de prajitura (aprox. 22cm diametru sau 20x20cm pentru o tava patrata), tapetati cu hartie de copt si turnati aluatul in ea. Coaceti in cuptorul preincalzit la 150 grade (foc mic) pana cand incepe sa se rumeneasca (minim 1 ora). Puteti incerca daca este gata si cu ajutorul unei scobitori; daca scobitoarea ramane curata dupa ce o infigeti in prajitura, inseamna ca aceasta este gata ;)


 Cand s-a copt, scoateti-o pe un gratar si lasati-o sa se raceasca. 


Cand s-a racit, preparati glazura. Topiti untul intr-o cratita, adaugati zaharul brun si laptele si amestecati pana cand amestecul devina omogen. La final luati cratita de pe foc si adaugati zaharul pudra, amestecand in continuu, pana obtineti un amestec cu consistenta cremoasa.



 Distribuiti in mod egal glazura pe prajitura rece. Taiati prajitura dupa ce glazura s-a intarit.

Cam atat ar fi de spus, sper ca poza poate spune si ea destul de multe :D Pofta buna!

2 comentarii: