sâmbătă, 27 octombrie 2012

Porc cu mere si broccoli

Reteta pe care vi-am pregatit-o astazi s-ar putea sa nu fie pe gustul oricui, pentru ca imbina mere, broccoli si carne, precum scortisoara (unul din multele condimente), pe care probabil v-ati fi gandit ca o puteti folosi numai la prajituri. Insa, aroma dulce face acest preparat delicios, ideal pentru masa de pranz a 4 persoane :)

Ingrediente:
  • 1 kg carne de porc fara grasime
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 2 si 1/2 linguri unt
  • 2 mere mari
  • 1/2 pahar vin alb sec
  • 1 ceapa mare
  • 300g broccoli
  • sare, piper si ulei de masline

Amestecati condimentele (scortisoara, nucsoara, coriandrul, cimbrul) impreuna cu putina sare si piper. Taiati carnea in cubulete mici, cat pentru o inghitiura si dati-o prin acest amestec. Incingeti 1/2 lingura de unt si puneti carnea la prajit; lasati-o sa fiarba 10-15 min la foc mediu, sau pana cand carnea este patrunsa iar zeama s-a evaporat. Scoateti carnea pe o farfurie.


Curatati merele si taiati-le in felii. Tocati ceapa marunt si prajiti-o in restul de unt, pana cand incepe sa isi schimbe culoarea.


Adaugati merele si bucatile de broccoli (eu am gasit doar broccoli inghetat, dar puteti folosi si proaspat) peste ceapa si amestecati din cand in cand timp de 5 minute. 










Adaugati vinul si fierbeti inca 5 minute. Puneti sare si piper dupa gust, adaugati din nou porcul in tigaie si lasati sa fiarba inca 5 minute.

 


Serviti fierbinte, pe loc. Pofta buna! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu